Galerie

Naast de verhuur heeft de locatie ook een galerie functie. De wisselende exposities dragen bij aan de unieke sfeer van de ruimte. Op dit moment zijn zowel de werken van de Schoorlse kunstenares Rie Verhorevoort als van kunstenares Wilma Pley te bewonderen. Mocht u het leuk vinden de galerie te bezoeken of de mogelijkheden van een expositie willen afstemmen? Neem dan gerust contact op.

Rie Verhorevoort

Na een avondopleiding aan de Wackersakademie in Amsterdam is Rie, naast haar baan op een keramisch atelier, altijd blijven schilderen. Zij brengt kleur op kleur aan, bouwt structuren op, zodat er een overvloed aan “rauwe materie” ontstaat waaruit ze later kan kiezen. Een spontane, speelse fase.

“Dan volgt het afstand nemen, bedachtzaam worden en voelend kijken wat er gevonden wil worden, waarop het vrijmaken en benadrukken volgt, soms tot in het figuratieve”

www.rieverhorevoort.exto.nl

Wilma Pley

De schilderijen van Wilma Pley, of ze nu op papier of doek vervaardigd zijn, tonen altijd een harmonieus gebruik van kleur, vorm en compositie. Behalve het aanbrengen van verf en papier geeft vaak ook het verwijderen ervan een interessant effect.

“De schilderijen moeten over het algemeen wat “rijpen”. De kijker moet het werk leren kijken en er een band mee leren vormen. Uiterst belangrijk is dat het schilderij het werk doet samen met de kijker. Volgens velen de essentie van kunst”

Wilma Pley exposeert op diverse locaties, zowel in Nederland als daarbuiten.

www.wilmapley.com

IMG_3505
Benieuwd naar de mogelijkheden?