De keuken van Kairos

In De keuken van Kairos staat het product centraal; biologisch, waar mogelijk lokaal en in het juiste seizoen.

Kairos werkt samen met ambachtelijke kleinschalige leveranciers die er stuk voor stuk alles aan doen om het mooiste product op het beste moment te leveren. Dit zal dan ook altijd leidend zijn voor het aanbod van onze mogelijkheden. We houden bij Kairos enorm van de talloze creatieve mogelijkheden van groenten en gaan ook zeker mooie bereidingen van vlees en vis niet uit de weg.

Chef-kok

Onze chef-kok is Arjen Wokke. Na het volgen van de Rietveldacademie heeft Arjen zijn creativiteit vertaald in de gerechten van een aantal zeer gerenommeerde horecagelegenheden. Momenteel werkt hij freelance bij goedlopende duurzame concepten.

“Ik kan mijn creativiteit kwijt in de bereiding van goed eten. Ik zal altijd gebruik maken van de beste producten en me laten leiden door wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Ik ben op m’n best als ik de vrije hand krijg en mijn gasten echt mag verrassen. Ik zal zorgen voor een optimale balans binnen een gerecht maar ook in de gerechten onderling. Ik deel graag het verhaal achter het product en vind het leuk de gast mee te nemen in deze ontdekkingstocht.”

Maandmenu september

Om een voorbeeld te geven van zijn ideeën van dit moment zullen wij iedere maand een nieuw menu voorstellen. Uiteraard zullen wij in overleg tot een voor u beste keuze komen. We zullen daarbij altijd rekening houden met eventuele dieetwensen.

Lunchmenu v/a € 18,50 p.p.
  • Brood: volkoren- en spelt-desem brood
  • Vlees: rilette van gans-venkel salami-achterham-piccalilly
  • Kaas: tallegio-walnoot fenegriek -Egmondse geitenkaas-kweepeer
  • Salade: Alkmaars parelgort-rilette van wilde zalm-avocado
  • Soep: ossenstaart-tomaat
  • Melk-Karnemelk-Biosap

Optioneel bij te boeken (€ 3,50 p.p.)

  • Zeekraal-artisjok-frittata
  • Tarte tatin van bloedsinaasappel

Het lunchmenu zal geserveerd worden op een mooi gedekte tafel met grote schalen die met elkaar gedeeld worden.

Dinermenu v/a € 35,00 p.p.

(meer details zie onze tarieven pagina)

Voor:

gepofte biet en zeekraal/gerookte roodbaarsfilet/bisque van noordzeekrab/koekje van gamba

Hoofd:

gebraden runderlende/geglaceerde bospeen en venkel/risotto met eekhoorntjesbrood en taleggio/eigen jus met mosterd en sjalot

Na:

citroen-polenta cake/chocoladetaart met rozemarijn en zeezout/dadelcake met sticky toffee

Het dinermenu zal geserveerd worden op een mooi gedekte tafel met grote schalen die met elkaar gedeeld worden.

Er zal altijd rekening worden gehouden met eventuele dieetwensen.

Inspiratiediner / Kookworkshop

Vindt u het leuk vast eens kennis te maken met De keuken van Kairos? Ieder seizoen organiseren wij een inspiratiediner waarbij onze chef kookt met lokale en biologische producten uit het lopende seizoen. Het aanschuifdiner zal worden geserveerd op mooi gedekte tafels waarbij de gerechten met elkaar worden gedeeld. Uiteraard houden wij rekening met individuele dieetwensen. De prijs van dit 4 gangen diner bedraagt € 37,50 p.p. Dit is inclusief een welkomstdrankje, gefilterd water, ambachtelijk brood en koffie of thee. De overige drankjes zullen achteraf worden verrekend.

Bel of mail voor een reservering!

Data 2016:

Zondag 3 april 2016; Ontvangst vanaf 17.30.
Zondag 26 juni 2016; ontvangst vanaf 17.30
Zondag 4 september 2016
Zondag 11 december 2016

En als u liever zelf aan de slag gaat o.l.v. onze chef kan dat natuurlijk ook. Boek los of als onderdeel van een vergaderarrangement een kookworkshop.

Daarnaast is De keuken van Kairos ook te boeken voor private dining en catering op locatie.

IMG_4009
Offerte aanvragen?